Nieuws

VERHALENHUIS GEMEENSCHAPSFONDS

WEBSITE VERHALENHUIS ALBRANDSWAARD

Het Gemeenschapsfond komt met een nieuw initiatief: Het verhalenhuis Albrandswaard. Op de locatie van zorgboerderij De Buytenhof wordt dit jaar 10 keer een interessante lezing georganiseerd waarbij een eenvoudige maaltijd wordt geserveerd. Startdatum: donderdag 22 februari van 18.30 uur tot 20.30 uur.
Prijs: voor toegang, maaltijd én lezing € 20,- per persoon.

Opbouw Toegangsprijs:
De entreeprijs van € 20 is opgebouwd uit € 17,50 voor de maaltijd, en € 2,50 voor kostendekking Gemeenschapsfonds.

Gemeenschapsfonds Albrandswaard sponsort de eerste 5 sessies 2 consumptiebonnen p.p.

 

 

Formule: ná een bescheiden diner bestaande uit een hoofdgerecht en een dessert en koffie of thee, wordt er een interessante lezing gehouden door een “deskundige” die goed thuis is in het onderwerp. Overige drankjes tijdens of na het eten zijn voor eigen rekening maar iedere bezoeker krijgt twee consumptiebonnen van het Gemeenschapsfonds.

 

Het doel is het bevordering van de gemeenschapszin, contacten met elkaar, lekker eten en luisteren naar mooie verhalen.

Een programmacommissie stelt het afwisselende programma samen. Deze bestaat uit: Jaap Kooimans namens het Gemeenschapsfonds en Ad Visser namens zorgboerderij De Buytenhof aangevuld met twee externe personen uit Albrandswaard. Heeft u belangstelling? Stuur ons dan een mail. Zie adres hieronder.

De onderwerpen van de lezing hebben géén commercieel doel!

In 2018 komen er tien lezingen, maar niet in de zomermaanden juli en augustus.

 

 • Opening 1e lezing donderdag 22-2 Jaap Kooimans “Het Englandspiel” een spionage affaire uit de Tweede Wereldoorlog die aan honderden verzetsstrijders het leven kostte.
 • Donderdag 22-3 Ad Visser historie/rol/functie Buytenhof
 • Donderdag 19-4 Jeroen van Veen over muziek en het nieuwe centrum Pernissimo
 • Donderdag 24-5 Bert Euser (oud-Wethouder) – onderwerp volgt nader
 • Donderdag 21-6 Rien Heijboer – sportarts Nederlands voetbal elftal – mooie verhalen van Oranje die niet in de krant stonden.
 • Tijd: van 18.30 tot 20.30 uur
 • Kaartverkoop: via boekhandel Het Wittehuis in Rhoon en bij de Buytenhof
 • Maximum aantal gasten: 40
 • De data en namen van de sprekers ná de zomer vakantie worden in juni bekend gemaakt.

 

Realisatie: Gemeenschapsfonds (Jaap Kooimans), Eric Gude met de Buytenhof (Ad Visser)

Zou je ook graag een verhaal vertellen, of ken je iemand die dit graag zou doen?
Of wilt u graag toetreden tot de programmacommissie?
Laat het ons weten via:   gemeenschapsfonds@gmail.com

 

 

Mogelijke toekomstige onderwerpen voor lezingen:

 • Interessante onderwerpen uit Albrandswaard en omgeving (bijvoorbeeld WO-2 De vergelding van Brokken), de oudheidkamer, het kasteel etc.
 • Locale politieke onderwerpen
 • Bijzondere reizen van bijzondere mensen
 • Kunst in de breedste zin van het woord, architectuur, fotografie, muziek, beelden, schilderijen, strips etc.
 • Historie algemeen en filosofie
 • Maatschappelijke ontwikkelingen (bv werkloosheid en robots in relatie tot basisinkomen)
 • Achtergronden bij het nieuws
 • Literatuur, poëzie
 • Natuur en milieu, flora & fauna
 • Watermanagement
 • Mode
 • Wetenschap, (medische) technologie, innovaties, uitvindingen, ruimtevaart, ICT
 • Gezondheid, voeding, wijn,

 

 

 

GEMEENSCHAPSFONDS DONEERT MINI_BIEPS

 

 

ALBRANDSWAARD – Als het aan het Gemeenschapsfonds ligt, staan er volgend jaar vijftien mini-bibliotheekjes in de gemeente. De eerste vijf hebben in ieder geval al een bestemming gevonden. Twee zijn er inmiddels geplaatst en de andere drie zijn binnenkort te vinden in de tuinen van burgemeester Hans Wagner en de wethouders Jacqueline van Leeuwe en Maret Rombout. Zij kregen de bibliotheekkastjes onlangs aangeboden van het Gemeenschapsfonds. De mini-biebjes zijn een initiatief van het Gemeenschapsfonds. Het idee is om er in iedere kern vijf neer te zetten. De kastjes worden met de hand gemaakt in de timmerwerkplaats van Antes. Daar gaan ze nu aan de slag om de overige tien bibliotheekjes te maken. Waar die komen te staan, is nog niet bekend. Maar dat ze er komen is wel zeker; er is veel belangstelling voor en vraag naar. Ook wordt er al gedacht aan andere mogelijkheden om de kastjes te gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor het ruilen of verkopen van groente en fruit.
Voor het Gemeenschapsfonds staat in ieder geval het maken van een bibliothekenroute nog op de planning.

 


Persbericht  

Onderwerp:  Openbare kunstveiling BKR-stukken door het Gemeenschapsfonds Albrandswaard – zaterdag 26 november Brinkhoeve te Poortugaal van 15.00 tot 18.00 uur. Entreekosten €5 , incl twee consumpties.

Inleiding

Het College van Albrandswaard heeft onlangs besloten dat de kunstwerken uit de Beeldende Kunst Regeling openbaar mogen worden geveild. De BKR regeling is in 1987 afgeschaft en was destijds bedoeld als ondersteuning / stimulering van beeldend kunstenaars. In ruil voor de daadwerkelijk productie van kunstwerken kregen de kunstenaars een financiële vergoeding. Daarmee werden de kunstwerken eigendom van de gemeente. Albrandswaard heeft uit die tijd nog circa 100 kunstwerken in depot. Het is natuurlijk een beetje zonde dat er al die tijd niets mee is gedaan.

Waarom een veiling?

Jaap Kooimans, bestuurslid van het Gemeenschapsfonds, kwam op het idee om de kunstwerken openbaar te gaan veilen. Daarmee worden drie doelen gediend: 1) de Gemeente is verlost van de kunstwerken uit het depot, die anders maar liggen te “verstoffen”, 2) de kunst wordt beschikbaar gesteld aan de burgers en 3) de opbrengst zal worden besteed aan een goed doel binnen de gemeente. Onder de kunstwerken bevinden zich waardevolle en zeer fraaie schilderijen en tekeningen. Onder andere van Bob Kemper, kunstenaar uit Poortugaal (1936).

Wanneer?

De openbare veiling (iedereen is welkom!) is op zaterdag 26 november van 15.00 tot 18.00 uur in de Brinkhoeve te Poortugaal (de deur gaat open om 14.30 uur). De veiling zal worden geleid door notaris Pieter Verboon van notariskantoor Bijdorp uit Barendrecht die zijn diensten geheel gratis heeft aangeboden. Joke de Ruiter van de Brinkhoeve is ook erg enthousiast en heeft daarom de Brinkhoeve beschikbaar gesteld. De entreekosten zijn € 5 per persoon, hiervoor krijgt u twee consumpties naar keuze. De kunst is vooraf te zien op twee kijkdagen: zaterdag 12 november van 13.00 tot 14.00 en zaterdag 19 november van 11.00 tot 12.00. Vanaf 12 november is de catalogus ook digitaal te zien op de website van het gemeenschapsfonds: www.gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl

En de opbrengst? Een prijsvraag:

Het Gemeenschapsfonds Albrandswaard wil graag gevoed worden met goede ideeën! Heeft u een goed idee voor de besteding van de opbrengst? Stuur uw suggestie naar: gemeenschapsfonds@gmail.com Het winnende idee zal worden beloond met een fraai kerstpakket!!


 

Goed idee voor Albrandswaard? Vraag een voucher aan!

Heeft u een goed idee dat er voor zorgt dat uw straat, wijk of misschien wel heel Albrandswaard er op vooruit gaat?  Kijk dan of het gemeenschapsfonds u kan helpen !  Verschillende initiatieven zijn al voorgegaan, zoals bijvoorbeeld de Poldermarkt Poortugaal, de Wijkcoach, de vereniging Albrandswaards Landschap en de Buurtbus.  

Een goed idee, kom ermee !

Voucher aanvragen?

Alle aanvragen worden beoordeeld door het Gemeenschapsfonds Albrandswaard. Op deze website vindt u alle benodigde informatie zoals de spelregels en het aanvraagformulier.

U kunt uw plannen indienen vanaf 15 april. Op 15 mei sluit de inschrijving. Aanvragen worden binnen 6 weken beoordeeld.

 


BESTUUR TEKENT DE OPRICHTINGSAKTE

Naamloos3

 

Op 06-10-2014 heeft het voltallig bestuur in bij zijn van de notaris de oprichtingsakte getekend.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.