VERHALENHUIS GEMEENSCHAPSFONDS

WEBSITE VERHALENHUIS ALBRANDSWAARD

Het Gemeenschapsfonds komt met een nieuw initiatief: Het verhalenhuis Albrandswaard. Op de locatie van zorgboerderij De Buytenhof wordt dit jaar 8 keer een interessante lezing georganiseerd waarbij een eenvoudige maaltijd wordt geserveerd. 


Prijs: voor toegang, maaltijd én lezing € 20,- per persoon.

Opbouw Toegangsprijs:
De entreeprijs van € 20 is opgebouwd uit € 17,50 voor de maaltijd, en € 2,50 voor kostendekking Gemeenschapsfonds.

 

Formule: ná een bescheiden diner bestaande uit een hoofdgerecht en een dessert en koffie of thee, wordt er een interessante lezing gehouden door een “deskundige” die goed thuis is in het onderwerp. “Drankjes zijn voor eigen rekening”.

Het doel is het bevordering van de gemeenschapszin, contacten met elkaar, lekker eten en luisteren naar mooie verhalen.

Een programmacommissie stelt het afwisselende programma samen. Deze bestaat uit: Jaap Kooimans namens het Gemeenschapsfonds en Ad Visser namens zorgboerderij De Buytenhof aangevuld met twee externe personen uit Albrandswaard.

De onderwerpen van de lezing hebben géén commercieel doel!

In 2019 komen er 8 lezingen, maar niet in de zomermaanden juli en augustus.

Realisatie: Gemeenschapsfonds (Jaap Kooimans en Sher Molly), met de Buytenhof (Ad Visser).

Zou je ook graag een verhaal vertellen, of ken je iemand die dit graag zou doen?

Laat het ons weten via:   gemeenschapsfonds@gmail.com

 

Mogelijke toekomstige onderwerpen voor lezingen:

 • Interessante onderwerpen uit Albrandswaard en omgeving (bijvoorbeeld WO-2 De vergelding van Brokken), de oudheidkamer, het kasteel etc.
 • Locale politieke onderwerpen
 • Bijzondere reizen van bijzondere mensen
 • Kunst in de breedste zin van het woord, architectuur, fotografie, muziek, beelden, schilderijen, strips etc.
 • Historie algemeen en filosofie
 • Maatschappelijke ontwikkelingen (bv werkloosheid en robots in relatie tot basisinkomen)
 • Achtergronden bij het nieuws
 • Literatuur, poëzie
 • Natuur en milieu, flora & fauna
 • Watermanagement
 • Mode
 • Wetenschap, (medische) technologie, innovaties, uitvindingen, ruimtevaart, ICT
 • Gezondheid, voeding, wijn,

GEMEENSCHAPSFONDS DONEERT MINI_BIEPS

ALBRANDSWAARD – Als het aan het Gemeenschapsfonds ligt, staan er volgend jaar vijftien mini-bibliotheekjes in de gemeente. De eerste vijf hebben in ieder geval al een bestemming gevonden. Twee zijn er inmiddels geplaatst en de andere drie zijn binnenkort te vinden in de tuinen van burgemeester Hans Wagner en de wethouders Jacqueline van Leeuwe en Maret Rombout. Zij kregen de bibliotheekkastjes onlangs aangeboden van het Gemeenschapsfonds. De mini-biebjes zijn een initiatief van het Gemeenschapsfonds. Het idee is om er in iedere kern vijf neer te zetten. De kastjes worden met de hand gemaakt in de timmerwerkplaats van Antes. Daar gaan ze nu aan de slag om de overige tien bibliotheekjes te maken. Waar die komen te staan, is nog niet bekend. Maar dat ze er komen is wel zeker; er is veel belangstelling voor en vraag naar. Ook wordt er al gedacht aan andere mogelijkheden om de kastjes te gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor het ruilen of verkopen van groente en fruit.
Voor het Gemeenschapsfonds staat in ieder geval het maken van een bibliothekenroute nog op de planning.


Persbericht  

Onderwerp:  Openbare kunstveiling BKR-stukken door het Gemeenschapsfonds Albrandswaard – zaterdag 26 november Brinkhoeve te Poortugaal van 15.00 tot 18.00 uur. Entreekosten €5 , incl twee consumpties.

Inleiding

Het College van Albrandswaard heeft onlangs besloten dat de kunstwerken uit de Beeldende Kunst Regeling openbaar mogen worden geveild. De BKR regeling is in 1987 afgeschaft en was destijds bedoeld als ondersteuning / stimulering van beeldend kunstenaars. In ruil voor de daadwerkelijk productie van kunstwerken kregen de kunstenaars een financiële vergoeding. Daarmee werden de kunstwerken eigendom van de gemeente. Albrandswaard heeft uit die tijd nog circa 100 kunstwerken in depot. Het is natuurlijk een beetje zonde dat er al die tijd niets mee is gedaan.

Waarom een veiling?

Jaap Kooimans, bestuurslid van het Gemeenschapsfonds, kwam op het idee om de kunstwerken openbaar te gaan veilen. Daarmee worden drie doelen gediend: 1) de Gemeente is verlost van de kunstwerken uit het depot, die anders maar liggen te “verstoffen”, 2) de kunst wordt beschikbaar gesteld aan de burgers en 3) de opbrengst zal worden besteed aan een goed doel binnen de gemeente. Onder de kunstwerken bevinden zich waardevolle en zeer fraaie schilderijen en tekeningen. Onder andere van Bob Kemper, kunstenaar uit Poortugaal (1936).

Wanneer?

De openbare veiling (iedereen is welkom!) is op zaterdag 26 november van 15.00 tot 18.00 uur in de Brinkhoeve te Poortugaal (de deur gaat open om 14.30 uur). De veiling zal worden geleid door notaris Pieter Verboon van notariskantoor Bijdorp uit Barendrecht die zijn diensten geheel gratis heeft aangeboden. Joke de Ruiter van de Brinkhoeve is ook erg enthousiast en heeft daarom de Brinkhoeve beschikbaar gesteld. De entreekosten zijn € 5 per persoon, hiervoor krijgt u twee consumpties naar keuze. De kunst is vooraf te zien op twee kijkdagen: zaterdag 12 november van 13.00 tot 14.00 en zaterdag 19 november van 11.00 tot 12.00. Vanaf 12 november is de catalogus ook digitaal te zien op de website van het gemeenschapsfonds: www.gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl

En de opbrengst? Een prijsvraag:

Het Gemeenschapsfonds Albrandswaard wil graag gevoed worden met goede ideeën! Heeft u een goed idee voor de besteding van de opbrengst? Stuur uw suggestie naar: gemeenschapsfonds@gmail.com Het winnende idee zal worden beloond met een fraai kerstpakket!!


Goed idee voor Albrandswaard? Vraag een voucher aan!

Heeft u een goed idee dat er voor zorgt dat uw straat, wijk of misschien wel heel Albrandswaard er op vooruit gaat?  Kijk dan of het gemeenschapsfonds u kan helpen !  Verschillende initiatieven zijn al voorgegaan, zoals bijvoorbeeld de Poldermarkt Poortugaal, de Wijkcoach, de vereniging Albrandswaards Landschap en de Buurtbus.  

Een goed idee, kom ermee !

Voucher aanvragen?

Alle aanvragen worden beoordeeld door het Gemeenschapsfonds Albrandswaard. Op deze website vindt u alle benodigde informatie zoals de spelregels en het aanvraagformulier.

U kunt uw plannen indienen vanaf 15 april. Op 15 mei sluit de inschrijving. Aanvragen worden binnen 6 weken beoordeeld.


BESTUUR TEKENT DE OPRICHTINGSAKTE

Naamloos3

Op 06-10-2014 heeft het voltallig bestuur in bij zijn van de notaris de oprichtingsakte getekend.


0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *