Persbericht 21 mei 2021

Minibieb route is online, maar blijft in ontwikkeling

Een aantal weken geleden deed Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard (SGA) een oproep aan gebruikers van hun eigen 20 Minibiebs en overige particuliere bezitters van Minibiebs in Albrandswaard. Doel was om toestemming te krijgen voor vermelding van hun adres in een route langs alle Albrandswaardse Minibiebs.

Deze oproep was niet aan dovemans oren gericht, velen gaven toestemming om hun adres op te nemen, waarvoor dank. De route staat dan ook vanaf deze week online op https://gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl en de Facebook-pagina van SGA. Echter, er komen nog steeds goedkeuringen binnen, dus de route blijft voorlopig in ontwikkeling. Neem dus geregeld een kijkje op de website om te checken of er een nieuwe Minibieb bij is gekomen. Heeft u ook een Minibieb in uw tuin en lijkt het u leuk als deze wordt opgenomen in de route, laat dit dan weten aan secretaris Yvonne Schults via gemeenschapsfonds@gmail.com. Zonder uw toestemming komt het adres van uw Minibieb niet in de route. Minibiebs zijn kleine bibliotheekkastjes waar iedereen boeken mag komen ruilen, lenen of brengen.

 

Persbericht 9 mei 2021

Heeft u een Minibieb in de tuin? Meld hem aan!

In Albrandswaard heeft Stichting Gemeenschapsfonds Albrandswaard (SGA) sinds 2017 zo’n 20 Minibiebs in bruikleen gegeven aan particulieren. Deze kleine buitenbibliotheekjes staan bij inwoners in de tuin en zijn voor algemeen gebruik.

GeĆÆnteresseerden mogen een boek lenen of omruilen, maar er ook alleen boeken in plaatsen. Op die manier blijft het aanbod variĆ«ren en is er voor ieder iets van zijn/haar gading te vinden. Sommige enthousiaste gebruikers hangen een thema aan hun bieb, zoals recent Koningsdag of 4/5 mei; oorlog en vrede. Omdat er naast de 20 Minibiebs van SGA nog veel andere mensen een Minibieb in hun tuin hebben staan, leek het SGA leuk om een route te maken langs alle Minibiebs in Albrandswaard. Dus heeft u een Minibieb in uw tuin en heeft u er geen bezwaar tegen om uw adres (geen naam of andere gegevens) op te laten nemen in deze route, stuur dan a.u.b. een mailtje aan secretaris Yvonne Schults via gemeenschapsfonds@gmail.com. Zonder uw toestemming komt de Minibieb dus niet in de de route. De route komt op gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl te staan. Gebruikers weten op die manier waar alle Minibiebs zich bevinden.