Onderwerp:  2e Openbare kunstveiling BKR-stukken door het Gemeenschapsfonds Albrandswaard – zaterdag 18 maart Brinkhoeve te Poortugaal van 12.00 tot 16.00 uur

Nr 11. Bob Kemper

Nr 11. Bob Kemper

Inleiding

Het College van Albrandswaard heeft vorig jaar zomer, besloten dat de kunstwerken uit de Beeldende Kunst Regeling openbaar mogen worden geveild. De BKR regeling is in 1987 afgeschaft en was destijds bedoeld als ondersteuning / stimulering van beeldend kunstenaars. In ruil voor de daadwerkelijk productie van kunstwerken kregen de kunstenaars een financiële vergoeding. Daarmee werden de kunstwerken eigendom van de gemeente. Albrandswaard heeft uit die tijd nog circa 100 kunstwerken in depot. Het is natuurlijk een beetje zonde dat er al die tijd niets mee is gedaan. De veiling wordt georganiseerd door het Gemeenschapsfonds Albrandswaard. De opbrengst zal worden aangewend voor projecten die de burgers van Albrandswaard ten goed komen.

Waarom een 2e veiling?

De eerste veiling was op zaterdag 26 november vorig jaar en leverde € 4.000 op. Er werden circa 30 kunstwerken verkocht. Maar in depot zijn nog een vijftigtal stukken. Vandaar dat er nu een tweede veiling ronde komt. Van de eerste opbrengst zullen weerbestendige bibliotheekkastjes worden vervaardigd. Deze kunnen in de tuin bij het huis worden geplaats en bieden de mogelijkheid om boeken aan te bieden aan voorbijgangers. Hoe dit precies in z’n werk gaat en hoe u gratis in bezit kunt komen van zo’n leuk kastje leest u spoedig in deze krant.

Kijkdagen

De kunst zal vooraf wederom tentoongesteld worden in de Brinkhoeve en kan bekeken worden op beide zaterdagen 4 en 11 maart van 14.00 tot 15.00 uur.

Wanneer is de veiling?

De openbare veiling (iedereen is welkom!) is op zaterdag 18 maart van 12.00 tot 16.00 uur in de Brinkhoeve te Poortugaal (de deur gaat open om 11.45 uur). De veiling zal worden geleid door notaris Pieter Verboon van notariskantoor Bijdorp uit Barendrecht die zijn diensten geheel gratis heeft aangeboden. Joke de Ruiter van de Brinkhoeve is ook erg enthousiast en heeft daarom de Brinkhoeve beschikbaar gesteld. De entreekosten zijn € 5 per persoon, hiervoor krijgt u twee consumpties naar keuze. De kunst / catalogus is ook digitaal te zien op de website van het gemeenschapsfonds: www.gemeenschapsfonds-albrandswaard.nl ( de link )

En de opbrengst? Een prijsvraag:

Het Gemeenschapsfonds Albrandswaard wil graag gevoed worden met goede ideeën! Heeft u een goed idee voor de besteding van de opbrengst? Stuur uw suggestie naar: gemeenschapsfonds@gmail.com Het winnende idee zal worden beloond met een leuke verrassing!!

Categories: Veiling BKR

0 Comments

Gerard Brussaard · 24/02/2017 at 15:55

De vorige beurs was een succes. Ben benieuwd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *